Over ons

Wij zijn een Nederlands echtpaar, geëmigreerd in november 2009 van Nederland (Rotterdam) naar Zweden (Broakulla) Samen met onze honden, Nicky** en Dexter. Na drie vakanties in Canada hebben we zoveel geproefd van ruimte en mooi natuur, dat het avontuur dat emigreren heet begon te trekken. Wij wilden weg van de drukte en hectiek van Nederland en zochten naar een plek met meer rust, ruimte en ongerepte natuur. En dat vonden we in mooi Småland, Zuid Zweden.

Het was liefde op het eerste gezicht toen we ons huis zagen. Landelijk gelegen, direct tegen het bos aan. Een ideale plek om een Bed and Breakfast te beginnen; een droom die we al jaren koesterde kon nu werkelijkheid worden ! We zijn samen direct begonnen met klussen en hebben keihard gewerkt om in mei 2010 officieel open te gaan.  Hollandse gezelligheid en huiselijkheid staan hoog bij ons in het vaandel, om de gasten een fijn verblijf te bezorgen !!

In mei 2012 hebben we erbij een kleine natuurcamping geopend. En op ons terrein staat ook een oud schooltje. Daar is vanaf mei 2015 een winkel, met natuur-producten en handwerk. Open van mei tot november. Later willen we de school gaan opknappen.  Om te kunnen verhuren.

Dus nog genoeg te doen, maar onze droom is gevangen, in “The Dutch Dream Catcher”

**Nicky is helaas op 22 juni 2016 overleden, 9 jaar oud.

WERKVAKANTIE voor iedereen.

We zijn nu zelfstandige ondernemers in de toeristenbranche. Onze droom werd werkelijkheid in Zweden!! En geen verkeer, maar ruimte en vogelgezang. We zijn hier gelukkig, al is het hard werken om onze gasten een fijn verblijf te geven, maar dat vinden we niet erg. Wij willen onze droom niet opgeven, en daarom deze oproep, omdat we wel wat hulp kunnen gebruiken.

We zoeken van mei tot oktober -maar vooral juni/juli/augustus- een single of een echtpaar, die ons wil helpen met het runnen van de camping en de winkel. Vooral in het hoogseizoen zal het werk voornamelijk bestaan uit gasten ontvangen, schoonmaken, lichte tuinwerkzaamheden en het helpen in de winkel. Daarnaast zijn er nog genoeg klussen, die we graag gedaan willen hebben. Zoals verven, timmeren, kleine verbouwingen, enzovoort.

Het gebeurt met gesloten beurs. Omdat we niet de financiële middelen hebben om het onderhoud uit te besteden, en het is gewoon te veel werk voor 2 mensen. Dus jij/jullie betalen je reis naar Zweden, wij zorgen voor gratis kost en inwoning, dus een kamer met ontbijt en warme maaltijd. Als tegenprestatie werk jij/jullie dan 5 dagen a 6 uur per dag, flexibele werktijden.

Dus wij bieden:

  • gratis kost en inwoning
  • afwisselend werk in de toeristenbranche en tuinsector
  • voldoende vrije tijd om mooi Småland te verkennen

En wij zoeken:

  • iemand die gastvrij is, klant-en servicegericht is
  • iemand die eigen initiatief kan tonen
  • iemand met humor en incasseringsvermogen
  • iemand die ook wil klussen, in overleg
  • iemand die flexibel is, ook qua werk en werktijden
  • iemand die naast Nederlands ook Engels en/of Zweeds spreekt is een pre
  • iemand met een rijbewijs is zeker een pre

Dus ben jij een levensgenieter of workaholic, jong of oud, vakman/specialist of alleskunner. Een ieder is van harte welkom om samen met ons onze droom mee te maken, te vangen (dreamcatcher) en te beleven !

Serieuze vragen, opmerkingen of aanmeldingen met motivatie kunnen gedaan worden via onze mail of contactformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou/jullie op.